Vážení klienti, vzhledem k vysokým teplotám může dojít ke znehodnocení nebo poškození zboží, a proto doporučujeme objednávat zboží domů nebo na výdejní místa, nikoli do Z Boxů a Balíkomatů. Za případné škody v těchto případech nepřebíráme odpovědnost. Děkujeme za pochopení.

7 tipů, jak chránit svoji pokožku i v chladném období

Venku se nám už pomalu začíná oteplovat, ale pořád zde máme období, které je pro pokožku poměrně náročné. Změny teploty, chlad, teplo, suchý vzduch z topení a mnoho dalších faktorů, ovlivňuje kvalitu naší kůže.

Zatímco řada lidí si myslí, že letní slunění je pro pokožku nejtěžší, zima může být pro naše kožní buňky stejně náročná. Kůže je mnohem náchylnější, sušší, má sklony ke svědění a odlupování, je vysoce dehydrovaná. Často můžeme pociťovat pnutí, v extrémních případech může kůže prasknout a krvácet. Ti z nás, kteří trpí ekzémem právě v tomto období pozorují zhoršený stav.
Jedním z hlavních cílů péče o pleť během zimních měsíců, by měla být pořádná hydratace a výživa.

Jak tedy o svoji pokožku pečovat? Co všechno v tomto období ovlivňuje kvalitu naší kůže? 


1. TEPLOTA

To, že teplota vzduchu ovlivňuje kvalitu kůže víme. Ale víme, že důležitá je také teplota vody? Právě horká voda, ke které máme v zimním období sklony, odstraňuje z pokožky přirozený maz, čímž se extrémně přesušuje. Doporučujeme tedy volit vodu nižší teploty a co lze nejvíce zkrátit dobu sprchy nebo koupele.

Následně je extrémně důležité pokožku hydratovat. Na tento krok není třeba zapomínat celoročně, ale v chladném období, je to ještě o něco důležitější. Skvělým pomocníkem jsou výživná tělová mléka od značky Salt&Stone s s výtažkem z mořských řas a niacimidem. Dodají okamžitou hydrataci, oživují unavenou pokožku, dodávají jí pružnost a vláčnost, jsou navíc dostupné v krásných vůních, které potěší i smysly.


2. OCHRANA PŘED CHLADEM

Volte oblečení, které chrání před chladem, ale zároveň umožňuje regulaci teploty. Nezapomínáme na používání šál, čepic, či rukavic.


3. 
HYDRATÁCE PLETI

Hydratovat, hydratovat, hydratovat, by mělo být heslem každého z nás!
Naše pleť je v tomto období trochu náročnější, proto se nebojte a dopřejte jí více výživy a hydratace.  Výborným produktem, který pleť hydratuje, ale nijak nezatíží, je hydratační esence AQUA SPLASH č.4 od značky YAGE, s obsahem patentované kyseliny hyaluronové as niacinamidem. Díky obsahu účinných látek tato esence hloubkově hydratuje, posiluje elasticitu kožní bariéry, zjemňuje vrásky a vyhlazuje pleť.

Blog_Ako_Chranit_Svoju_Plet_Yage


Pokud jezdíte lyžovat nebo na hory, určitě doporučujeme vzít s sebou revitalizační, antioxidační balzám GOLDEN TURMERIC č.6 od YAGE. Díky obsahu baobabu, kurkumy, šipek a murmuru, pokožku opravdu hloubkově hydratuje, vyživuje a regeneruje.

Pro ty z nás, které mají citlivou pokožku, nebo v tomto období trpí ekzémem, je zde, od značky YAGE noční ošetřující balzám MYSTIC TANSY BLUE č.6, který poskytuje skutečně speciální péči o citlivou, zarudlou, aknózní či jinak poškozenou pleť. Obsahuje tansy blue, baobab a marulu, které mají protizánětlivé vlastnosti, pleť vyživují a zklidňují.


4. OCHRANA PŘED UV ZÁŘENÍM

Sluneční záření je přítomno i v chladných měsících, bez ohledu na to, zda slunce svítí nebo ne. Nezapomínejme proto na používání krémů s UV ochranou celoročně. Výška UV faktoru, by se měla pohybovat od 30 a vyšší. V současnosti už máme k dispozici různé konzistence i formy ochranných krémů, proto nebylo nikdy jednodušší vybrat si to správně pro sebe.


5. PRAVIDELNÁ EXFOLIÁCE

Skvělým způsobem, jak odstranit odumřelé kožní buňky a podpořit obnovu pokožky, je exfoliace. Při pravidelné exfoliaci, je navíc pokožka prokrvená, promasírovaná a je tak schopna přijmout mnohem větší množství výživy a hydratace, z dalších použitých produktů.


6. PREVENCE PROTI POPRASKANÉ POKOŽCE

Jak již několikrát zmiňujeme, je důležité dbát na to, aby se pokožka nevysušila až do stádia, kdy začíná praskat. Místa, která jsou náchylná k popraskání, jsou jednoznačně rty a ruce. Jemná pokožka rtů, je extrémně citlivá na chlad či suchý vítr. Proto nezapomínáme na výživné balzámy na rty, ideální is UV faktorem, který oceníte hlavně na horách. Skvělou volbou je i noční výživa rtů s maskou na rty od RMS BEAUTY. Tato maska je z čistě přírodních ingrediencí, je extrémně výživná, rty hydratuje a podporuje jejich regeneraci.

Péče o ruce, je také velmi důležitá. V nabídce je mnoho produktů, které mají různé textury od jemnějších až po extra výživné. Naším favoritem jsou krémy na ruce od SALT&STONE, s výtažkem z mořských řas, skvalánem a niacinamidem. Jedná se o hloubkově hydratační krém, který okamžitě vyživuje a změkčuje suchou pokožku. Rychle se vstřebává a nezanechává žádný mastný film. Je navíc dostupný v absolutně dokonalých vůních..

Blog_Ako_Chranit_Svoju_Plet_Salt_And_Stone


7. VÝŽIVA A HYDRATACE ZVNITŘ

Tak jak se o stav své pokožky zajímáme zvenčí, měli bychom věnovat pozornost i tomu, co se děje v našem nitru. Často se totiž stává, že právě špatná životospráva nebo nedostatečná výživa se odráží na kvalitě pokožky.

Velice důležitý je například pitný režim. Dehydratace organismu se totiž netýká jen letních měsíců. Nedostatečný pitný režim totiž způsobuje ztrátu vlhkosti v pokožce, pokožka je mdlá, dehydrovaná a působí jako bez života. Proto je extrémně důležité dbát na pravidelné pití čisté vody nebo bylinkových čajů.

Stejně důležité, je užívání správných výživových doplňků, které pokožce pomáhají, být v té nejlepší možné kondici. Právě proto jsme jako ORGANIC OASIS LAB vyvinuli HAPPY SKIN THERAPY, unikátní přírodní směs 16 aktivních složek a 3 patentovaných látek pro zdravou a krásnou pleť. Tento doplněk výživy s obsahem ceramidů, polyfenolů a patentovanou kyselinou hyaluronovou, zlepšuje elasticitu pokožky, redukuje oxidační stres, minimalizuje póry, zlepšuje hydrataci a pomáhá při problémech s alergiemi či ekzémem.

Blog_Ako_Chranit_Svoju_Plet_Happy_Skin

 

Zdroje

https://www.aad.org/public/everyday-care/skin-care-basics/care/winter-skin-survival-kit

https://arizonaderm.com/winter-skin-care-tips-from-a-dermatologist/

https://www.valleyderm.net/our-dermatologists-tips-for-preparing-your-skin-for-winter/

https://www.warrentondermatology.com/blog/winter-skincare-tips-from-the-experts-at-warrenton-dermatology