Vážení klienti, vzhledem k vysokým teplotám může dojít ke znehodnocení nebo poškození zboží, a proto doporučujeme objednávat zboží domů nebo na výdejní místa, nikoli do Z Boxů a Balíkomatů. Za případné škody v těchto případech nepřebíráme odpovědnost. Děkujeme za pochopení.

Proč nám vypadávají vlasy?

Každého z nás občas trápí otázka, proč nám vypadávají vlasy. Vypadávání vlasů je přirozený biologický proces, a děje se každému. Co ale v případě, jde-li o nadměrné vypadávání vlasů?
Jak říká specialista na vypadávání vlasů, DR. Jeff Donovan: ,,Žádný člověk nechce mít vážné důvody proč mu vypadávají vlasy, ale každý člověk, kterého to trápí, chce, aby se jeho případ bral vážně.“

Přirozené vypadávání vlasů
Průměrný člověk má na hlavě přibližně 100 0000 až 150 000 vlasů, které vyrůstají z vlasových folikul. V průběhu života dochází k přirozenému cyklu růstu vlasů, proto nejsou všechny vlasy ve stejném stadiu růstu najednou.

Známe tři fyziologické fáze růstu vlasů
anagenní (fáze, kdy je vlas v aktivním růstu - asi 90% vlasů), 
katagenní (fáze, kdy dochází k postupné degeneraci vlasu - méně než 10 % vlasů)
telogenní (jedná se o poslední tzv. klidovou fázi, kdy vlas „dožívá“ - 5 % až 10 % vlasů)

Celkový počet vlasů může být samozřejmě ovlivněn fyziologickými faktory jako genetika, věk, zdraví vlasových folikulů, ale i vnějšími faktory jako správná péče, strava a jiné...

Právě během zmiňované telogenní fáze, vlasy postupně vypadávají a zůstává prostor pro růst nových. Tady se ale dostáváme k situacím, kdy vlasy vypadávají nadměrně a nerostou nové.

Dočasné vypadávání vlasů
Telogenní efluvium, nebo jinak řečeno, dočasné vypadávání vlasů. Jedná se o náhlé a masivní vypadávání vlasů, a je výsledkem předčasného nástupu telogenní fáze

Má několik spouštěcích impulsů

* stres – emoční stres, onemocnění, operace, těžký porod, nárazové diety a podobně
* období po porodu – dochází k hormonální nerovnováze, snižuje se hladina estrogenu, což masivně spouští telogenní fázi
* sezónní změny – s nástupem jara a následně s nástupem podzimu můžeme pozorovat zvýšení vypadávání vlasů
* nedostatečná výživa – anémie způsobená nedostatkem železa, nedostatek zinku či podvýživa
* poruchy štítné žlázy
* vypadávání vlasů v důsledku užívání léků – chemoterapie, antidepresiva a jiné

Priciny_Vypadavania_Vlasov


Trvalá ztráta vlasů – ALOPECIE
V současnosti existuje několik různých forem alopecie, tak si pojďme pár z nich ve zkratce vysvětlit.
androgenní alopecie
Vyznačuje se postupnou ztrátou vlasů. U mužů obvykle dochází k řídnutí vlasů na čele, po stranách a na temeni hlavy. U žen začíná řídnutí vlasů ve středové části čela. Ženy si alopecie začínají všímat hlavně v období menopauzy.
alopecia areata
Jedná se o autoimunitní onemocnění, při kterém imunitní systém útočí na vlastní vlasové folikuly, což vede k náhlému vypadávání vlasů v konkrétních oblastech. Může postihovat vlasy a chloupky na celém těle včetně obočí a řas. Objevit se může také úplná plešatost (alopecia totalis).
jezevčí alopecie
Jde o velmi vzácný jev, kdy se ničí vlasový folikul a nahrazuje ji zjizvená tkáň. Vlas už tedy víc nenaroste.

Trichologické vyšetření – potřebuji ho?
Pokud máte pocit, že se jedná o více, než jen standardní vypadávání vlasů, určitě zvažte trichologické vyšetření. Jedná se o jednu z nejmodernějších neinvazivních metod, která dokáže diagnostikovat stav vlasů a vlasové pokožky. Pomocí mikroskopické kamery s 1000 násobným zvětšením dokáže odborník zjistit druh vypadávání vlasů a v případě potřeby nastavit léčbu.

Jak podpořit své vlasy
Pokud máte pocit, že vaše vlasy nejsou v dobré kondici, zkuste se nejprve podívat na to, jak se o ně doma staráte. Správná péče je základ a už jen výběr správných produktů, může vlasům výrazně pomoci.

tipy, jak omezit vypadávání vlasů
* Pokud jste milovnicí vysokých vyčesaných culíků, zbystřete pozornost. Tento typ účesu, totiž vlasovou pokožku namáhá a trpíte-li vypadáváním vlasů, není vhodný pro každodenní nošení.
* Vlasy by se neměly mýt v extrémně studené, ani v extrémně teplé vodě.
* Skoncujte s domácím, neodborným barvením vlasů a raději se svěřte do rukou odborníka.
* Omezte používání kulmy nebo žehličky na vlasy a vždy použijte stylingový přípravek na ochranu před teplem.
* Dbejte na správné fénování vlasů. Fénování je poměrně diskutabilní téma, kde se rozcházejí i názory odborníků. Obzvláště při problémech s vypadáváním vlasů je důležité vlasy po umytí vysušit opravdu šetrně.
* Přestaňte si hrát se svými vlasy. Máte-li zvyk kroutit si vlasy kolem prstu a podobně, nedělejte to. Vlasům to nedělá dobře.
* Zdravá a vyvážená strava je samozřejmě naprostý základ. Právě z potravy získáváme živiny a vitamíny, které potřebují i naše vlasy.

Doplňky výživy při vypadávání vlasů. Ano, nebo ne?
Na našem trhu je v současnosti obrovské množství vitamínů a doplňků výživy, které slibují rychlejší růst a zastavení vypadávání vlasů.

My jako značka Organic Oasis Lab se k tomuto problému snažíme přistupovat komplexněji, proto jsme spolu s odborníky vyvinuli naši novinku, LOVELY HAIR THERAPY.
V LOVELY HAIR THERAPY se pojí až 22 aktivních složek včetně 4 patentovaných látek pro zdravé a krásné vlasy.
Mezi klíčové složky patří patentovaný organický prášek z klíčků hrachu AnaGain™ Nu. Právě tento extrakt stimuluje vlasové folikuly, čímž se obnovuje rovnováha cyklu růstu vlasů. Obsahuje také vysoký podíl L-argininu, což je aminokyselina, která zvyšuje mikrocirkulaci a podporuje tak přirozený růst vlasů.

Další super složky jsou superpotravina moringa, aminokyseliny, mikroenkapsulované železo, vitamín D3, vitamín K2, nebo i patentovaná kyselina hyaluronová.
Tato speciálně navržená receptura omezuje vypadávání vlasů, podporuje růst nových vlasů a zlepšuje jejich hustotu.

 

Lovely_Hair_Therapy

Díky obsahu dalších složek a vitaminů, LOVELY HAIR THERAPY podporuje zdraví vlasové pokožky, podporuje tvorbu kolagenu, pomáhá chránit vlasové folikuly před poškozením a mnohem jiného. Jedná se tedy o produkt, který řeší komplexní podporu vlasů a vlasové pokožky.

Každý a každá z nás si přece zaslouží, aby ta jeho „koruna krásy“ vypadala krásně a hlavně zdravě. 

Zdroje:
https://www.aad.org/public/diseases/hair-loss/insider/begin

https://www.cots-tri.co.uk/hair-loss-in-women/?cn-reloaded=1

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2684510/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7878086/