Vážení klienti, vzhledem k vysokým teplotám může dojít ke znehodnocení nebo poškození zboží, a proto doporučujeme objednávat zboží domů nebo na výdejní místa, nikoli do Z Boxů a Balíkomatů. Za případné škody v těchto případech nepřebíráme odpovědnost. Děkujeme za pochopení.

Oslabená imunita u dětí? Vyzkoušejte naše patentovaná dětská probiotika.

Trápí i Vaše dítě oslabená imunita, rozházené trávení či jiné zdravotní nepříjemnosti, spojené s dětskými chorobami? A věděli jste, že podporou střevního mikrobiomu a střevní mikroflóry, dokážete zlepšit imunitu a celkové zdraví dítěte? Oslabená imunita u dětí souvisí právě se střevním systémem.

Imunitní systém hraje extrémně důležitou roli při udržování zdraví u dětí i dospělých. Mnozí odborníci i světoví pediatři se shodují v tom, že imunita sídlí ve střevech. Právě střevo totiž propojuje různé funkce a systémy v těle. Jeho stav tedy dokáže velmi významně ovlivnit jak fyzickou, tak psychickou nepohodu.


Vývoj imunitního systému u dětí

Třeba si uvědomit, že při narození, je naše imunita jako nepopsaný list papíru. Tá sa buduje v prvých mesiacoch života. Během těhotenství matky, dítě nebylo vystaveno žádným patogenům, proto si jeho buňky nepamatují, jak s nimi bojovat.
Imunitní systém se začíná vyvíjet většinou tehdy, když je dítě v porodních cestách a je poprvé vystaveno bakteriím. Toto je důvod, proč má každé dítě během svých prvních týdnů oslabenou imunitu. Ta se buduje v prvních měsících života.

klíčové faktory, které ovlivňují budování imunity u dětí jsou:

* MATERSKÁ IMUNITA - Novorozenci získávají pasivní imunitu od matky prostřednictvím protilátek, které procházejí placentou, nebo jsou obsaženy v mateřském mléce. Tato mateřská imunita poskytuje dočasnou ochranu novorozencům, dokud jejich vlastní imunitní systém nezačne aktivně pracovat.

* KOJENÍ – Kojení poskytuje novorozencům a malým dětem látky, které podporují jejich imunitní systém. Mateřské mléko obsahuje imunoglobuliny, laktoferin a jiné látky, které chrání dítě před infekcemi a podporují vývoj imunity.

* VYSTAVOVÁNÍ SE PATOGENEM – Postupným vystavováním dětí různým mikrobům a patogenům v jejich prostředí, se jejich imunitní systém učí rozpoznávat a bojovat proti různým infekcím. To se může dít v domácím prostředí, v mateřské škole, nebo v sourozeneckých vztazích.

* OČKOVÁNÍ – Očkování je klíčovým prvkem v budování imunity dětí. Očkovací látky obsahují oslabené formy mikroorganismů, které způsobují onemocnění, ale zároveň jsou bezpečné a stimulují imunitní systém k produkci protilátek. Očkování poskytuje imunitní paměť, což znamená, že imunitní systém si patogeny „pamatuje“ a je schopen rychleji a efektivněji reagovat v případě pozdějšího vystavení se těmto patogenům.

* STRAVA A ŽIVOTNÍ STYL – Zdravá, vyvážená strava a životní styl jsou důležité pro posílení imunity. Různorodá strava s dostatkem vitamínů a minerálů podporuje zdravý imunitní systém. Také dostatek spánku, fyzické aktivity a omezení stresu může pozitivně ovlivnit imunitní systém dětí.

* ZVYŠOVÁNÍ ODOLNOSTI – Postupným vystavováním dětí různým situacím a faktorům, může imunitní systém získávat odolnost a adaptovat se na různé podmínky.

Co je střevní mikrobiom a proč je tak důležitý?

Zjednodušeně řečeno, je to souhrn mikroorganismů, zejména bakterií, které obývají trávicí trakt dětí. Tyto mikroorganismy jsou důležité pro správné fungování trávicího systému a celkového zdraví dětí. Vývoj střevního mikrobiomu začíná již v průběhu porodu a prvních let života dítěte.

Tak, jak se během prvních měsíců až let mění dítě, tak se mění i střevo.

Prvních 24 hodin tělo dítěte kolonizované mikroby z porodních cest, z matčina střeva, kůže a mateřského mléka. Dr. Winters, jakož i mnozí další odborníci tvrdí, že typ mikrobů se liší od toho, jak a kde se dítě narodilo, s jakými povrchy přišlo do kontaktu a podobně. 

Během prvních 6 měsíců života, bude mít mikrobiom jen několik mikrobiálních druhů. Toto množství se postupně mění v závislosti na tom, jaká nová místa dítě navštěvuje, s jakými lidmi se stýká...


Co všechno působí na střevní mikrobiom dítěte?

Zdravý střevní mikrobiom u dětí je spojen se správným trávením, silným imunitním systémem a celkovým dobrým zdravím.
Aspektů, které ovlivňují střevní mikrobiom a následně i celkovou imunitu dítěte je mnoho.

My si rozepíšeme jen pár základních, mezi které patří:

* PŮRODNÍ PROCES - Děti získávají první kontakt s mikroorganismy během porodu, při kontaktu s mateřskou tkání a mikroorganismy v rodidle. Porod císařským řezem, může ovlivnit složení střevního mikrobiomu. Porodní proces tak skutečně může mít dlouhodobé důsledky pro složení střevního mikrobiomu dítěte.

* KOJENÍ vs. UMĚLÉ KRMENÍ - Krmení je dalším faktorem, který ovlivňuje střevní mikrobiom. Kojení podporuje růst prospěšných bakterií ve střevě, zatímco umělé krmení může vést k odlišnému složení mikrobiomu.

* PRVNÍ ROKY ŽIVOTA - První dva až tři roky života jsou nejdůležitější pro vývoj střevního mikrobiomu. V tomto období se složení mikrobiomu mění a stabilizuje.

* STRAVA - Strava dětí hraje důležitou roli v ovlivňování střevního mikrobiomu. Různorodá strava s obsahem vlákniny a různých živin podporuje zdravý mikrobiom.

* UŽÍVÁNÍ ANTIBIOTIK – Právě antibiotika u dětí, mohou vést k narušení střevního mikrobiomu. Je proto důležité, aby se antibiotika užívala pouze pod dohledem lékaře a aby se v případě potřeby obnovil mikrobiom prostřednictvím probiotik.


Probiotika, jako součást komplexní výživy dětí

Mezi obecná doporučení patří zařazení probiotik, zejména při užívání antibiotik. Ale co to ta probiotika jsou a proč by měla být stálou součástí výživy dítěte?

Probiotika jsou živé mikroorganismy (nejčastěji bakterie nebo kvasinky), které mají prospěšné účinky na zdraví hostitele, pokud se konzumují pravidelně a v dostatečném množství. Mají pozitivní vliv na imunitní systém, pomáhají udržovat rovnováhu střevního mikrobiomu a zlepšovat trávení. Nacházejí se ve fermentovaných potravinách, jako jsou jogurty, kysané zelí, acidofilní mléko a podobně. Děti ale tyto potraviny často odmítají nebo nepřijímají jejich dostatek. Proto doporučujeme začlenit i doplňky výživy, právě s obsahem probiotik.

Až 8 živých probiotických kmenů se nachází v našem PROBIO KIDS THERAPY od ORGANIC OASIS LAB. Jde právě o práškový doplněk stravy, vhodný od tří let, který podporuje trávení, imunitu, růst a slouží i jako prevence, proti vzniku zubního kazu.

Kromě probiotik, PROBIO KIDS THERAPY obsahuje také prebiotika, a patentovanou vlákninu Lynside® s obsahem betaglukanu. Práve betaglukány dokážou stimulovat a aktivovat imunitní buňky v krvi (T-lymfocyty a makrofágy), proto jsou využitelné nejen v prevenci, ale také při léčbě virových či bakteriálních onemocnění.

Obsah prebiotické akáciové vlákniny je výživou, pro tělu prospěšné bakterie v celé délce střeva. Pomáhá usnadňovat vyprazdňování, nezpůsobuje nadýmání a křeče, podporuje osídlení střeva bifidobakteriemi a laktobacily, působí protizánětlivě, zabraňuje vzniku "syndromu děravého střeva" a přispívá k udržení správné hladiny cholesterolu a cukru v krvi.

 

Probio-kids-therapy-blog2

PROBIO KIDS THERAPY je k dispozici ve formě jahodového prášku, který je bez umělých sladidel, vhodný pro vegany i vegetariány. Díky syté růžové barvě ho bude milovat každé dítě. Pro nejlepší výsledky doporučujeme používat dlouhodobě, minimálně tři měsíce, zejména v podzimním a zimním období. Výhodné 3-měsíční balení naleznete ZDE

Právě PROBIO KIDS THERAPY, patří mezi naše nejnovější přírůstky a již nyní se nám hromadí samé pozitivní reakce, jak pomáhá i vašim dětem.

Veronika nám k PROBIO KIDS THERAPY napsala následující recenzi: ,,Ta dětská probiotika jsou asi zázračné. Jasně, že nikdy nikdo nedokáže, že je to jimi, ale Vilčo, odkdy je bere, fakt začal lépe jíst. Měli jsme problém, rok jeho váha kolísala nahoru dolů 300 g, za nic na světě neuměl přibrat, i pediatrička ho proto sleduje. Od té doby, co bere tato probiotika, přibral nám kilo. Pro nás je toto velká věc, jsem zvědavá, jak to půjde dál. Takže zatím jsme nadšeni.“


Podpora dětské imunity a mikrobiomu je skutečně obsáhlé téma a je třeba si uvědomit, že každé dítě je individuální. Každá matka ale chce, aby bylo její dítě zdravé, což můžete podpořit i prostřednictvím výše uvedených tipů. Máte-li k tématu jakékoli další otázky, klidně nám napište.

Zdroje

https://www.nutritionnews.abbott/pregnancy-childhood/infant-toddler/six-ways-to-boost-your-childs-immune-system/

https://www.canadian.cz/cs/clanky-a-novinky/co-nevite-o-imunite-u-deti-a-jejich-poruchach/

https://www.furtherfood.com/blogs/articles/doctor-winters-on-how-germs-and-microbes-improve-immunity-in-babies-and-children

https://www.vietnammedicalpractice.com/hcmc/en/news/immunity-children

https://enemeez.com/blog/post/how-kids-gut-health-affects-their-immune-system

https://activatedprobiotics.com.au/kids-immune-health-the-role-of-the-gut-microbiome-and-probiotics/